Twee jaar ervaring met verduurzamen scholen

Leren van praktijkervaringen

 

De Green Deal Scholen hebben het afgelopen jaar meer dan 80 praktijkervaringen in beeld gebracht van scholen en gemeenten die werk hebben gemaakt van het verduurzamen van hun schoolgebouwen. Wat was hun vraag, welke maatregelen hebben zij toegepast en wat is het behaalde resultaat? Met referenties uit de dagelijkse praktijk laten wij in deze sessie graag zien hoe het kan! Wat maakt de aanpak van deze schoolbesturen bijzonder? Wat hebben zij gedaan om hun onderwijsgebouwen te verduurzamen en-of het binnenmilieu te verbeteren?

 

Wat halen?

Tijdens deze parallelsessie staat niet alleen een toelichting op bewezen aanpakken centraal. Juist de vraag ‘hoe met deze ervaringen binnen de eigen organisatie aan de slag te gaan’ heeft prioriteit. Deelnemers krijgen ter plekke advies waarmee zij aan de slag kunnen.  

 

Wat brengen?

Deze sessie is bij uitstek geschikt voor gemeenten en onderwijsorganisaties die wel willen verduurzamen maar zijn vastgelopen. Collega schoolbestuurders staan met raad en daad paraat om u weer op weg te helpen.

 

Hoe?

Met de opgedane kennis binnen de Green Deal Scholen worden de vermeende vastlopers weer op het juiste spoor geholpen. Tijdens de sessie wordt gebruik gemaakt van het binnen de Green Deal Scholen opgestelde informatieblad. Op basis hiervan kunnen gemeenten en schoolbesturen op zoek naar de praktijkervaringen die het beste passen bij de eigen situatie.

 

Met wie?

 

  • Wim Lengkeek, schoolbestuur Florion & Programmateam Green Deal Scholen
  • Wichert Eikelenboom, schoolbestuur Voila & ambassadeur Green Deal Scholen
  • Marco van Zandwijk, kenniscentrum Ruimte-OK & Programmateam Green Deal scholen

 

Wim Lengkeek Wichert Eikelenboom Marco van Zandwijk

 

Meer informatie

Delen: