Sportief vastgoed

Gezonde en duurzame accommodaties

Het is tijd voor de modernisering en verduurzaming van sportaccommodaties. Een groot deel van deze accommodaties is tussen de 40 en 50 jaar oud. Betrokken sportverenigingen hebben een hoge energierekening.

 

Gemeenten hebben tijdens de Bouwstenen-bijeenkomst op 30 mei 2018 over het Klimaatakkoord (met Lot van Hooijdonk) aangegeven dat zij de sportaccommodaties graag integraal willen meenemen in de verduurzaming van hun portefeuille en met de wijkenaanpak. Om ook de verbinding met andere beleidsdoelen/velden te maken, zoals onderwijs en milieu, willen ze in Bouwstenen-verband met sportaccommodaties aan de slag.

 

Dat is één van de redenen waarom we in 2018 het initiatief voor een netwerk Sportaccommodaties zijn gestart en de relatie met de Vereniging Sport en Gemeenten hebben aangehaald.

 

Sander van Stiphout, Directeur International van de Johan Cruijff ArenA laat zien hoe het stadion haar ambities realiseert en neemt ons mee in zijn visie op de toekomst van de gemeentelijke sportaccommodaties. De Johan Cruijff ArenA, de thuisbasis van Ajax, is met 55.000 plaatsen het grootste stadion van Nederland. De Johan Cruijff ArenA is multifunctioneel: naast voetbal vinden er evenementen en concerten plaats. Het stadion staat voor hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, hoogste aandacht voor veiligheid en een optimale publieksbeleving. En dat alles op een vernieuwende manier en zo duurzaam mogelijk. Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid zijn dan ook de strategische pijlers van het stadion.

Wat kunnen gemeenten leren van de ervaring die hij bij de Johan Cruijff ArenA en bij de ontwikkeling van grote stadions in het buitenland heeft opgedaan?

 

Wat halen?

Lessen uit de praktijk.

Zicht op de mogelijkheden verduurzaming sportaccommodaties.

Nieuwe contacten met mensen uit verschillende sectoren actief op het gebied van bewegen, sport en accommodaties.

 

Wat brengen?

Zin en eigen ervaring. Meedenken. 

 

Hoe?

Presentatie aanpak Johan Cruijff ArenA.

Reactie Vereniging Sport en Gemeenten.

Gesprek over eigen aanpak en hoe landelijk sneller vooruit te komen.   

 

Met wie?

  • Sander van Stiphout, director Amsterdam ArenA International
  • Rick Brounen, beleidsmedewerker Sport, Vereniging Sport en Gemeenten
  • Melger Seebregts, gemeente Amsterdam en trekker van het netwerk Sportaccommodaties
 Sander van Stiphout, ArenA Rick Brounen, VSG
 Sander van Stiphout
Rick Brounen Melger Seebregts

 

Meer informatie

Delen: