Samen met de markt

Gemeenten, scholen en andere maatschappelijke organisaties willen graag een voorbeeldfunctie vervullen als het om duurzaamheid gaat, maar ook spaarzaam omgaan met de publieke middelen en weinig risico lopen. Dat gaat moeilijk samen in een overspannen markt waarin nog veel ontwikkeld moet worden.  Daarbij zijn de aanbestedingsregels bijzonder lastig en maakt de tussenkomst van een inkooporganisaties het extra complex. Risico is dat de publieke sector achteraan in de rij mag aansluiten als het op uitvoering aankomt. Hoe voorkomen we dat en hoe krijgen we de vaart er in? En wie brengt wie in beweging: de publieke sector of de marktsector? 

 

Dat was de vraag waarover we in 2021 in gesprek zijn gegaan met een aantal Bouwstenen-partners uit de publieke en private sector. Ook Bouwend Nederland en Techniek Nederland is daarbij aangesloten. Samen hebben we elkaars wereld verkend, goede voorbeelden verzameld en acties uitgezet.

Wat halen?

Mogelijkheden en kans om meer snelheid te maken met de grote verbouwing van Nederland.

Wat brengen?

Zin om een uitdaging aan te gaan.

Hoe?

Kort intro over hobbels en oplossiingen. Voorbeelden waarbij de markt is uitgedaagd met een beter bod te komen of vaart met de uitvoering te maken. Voorstel voor een challenge.

Met wie?

Dennis Damink

Alex Hesling

Karim El-Guallai

Erik Ruikes

Edgar van Niekerk

Marco Witschge

  • Dennis Damink, hoofd Vastgoedbedrijf, gemeente Tilburg
  • Alex Hesling, Directeur Kuijpers LifeCycle Partners
  • Karim El-Guallai, Commercieel Manager, BAM FM
  • Erik Ruikes, Manager HES, Heijmans Utiliteit
  • Edgar van Niekerk, Programmamanager Energietransitie, Bouwend Nederland
  • Marco Witschge, Stichting BespaarGarant

Banner maatschappelijk vastgoeddag